Diensten van Jan Hoogland Training en Advies
Ik heb ruim 40 jaar ervaring met het Midden-Oosten en Marokko. Ik heb bijna 35 jaar gewerkt voor de Radboud Universiteit in Nijmegen en gedurende 6,5 jaar was ik directeur van het Nederlands Instituut Marokko (NIMAR) in Rabat. Ik heb een schat aan ervaring opgedaan en een uitgebreid netwerk van contacten in Marokko opgebouwd. Al deze kennis en ervaring stel ik tot uw beschikking.

Taalvaardigheidstoetsen op C1-niveau
Ga naar de pagina over de toetsen.

Taaltrainingen Arabisch
Ik heb zeer veel ervaring in het doceren van het Arabisch op alle niveaus. Wilt u Arabisch leren? Ik kan u hierover adviseren, ik kan een docent voor u vinden en deze docent instrueren en begeleiden. Ik geef zelf af en toe nog (kortlopende) taaltrainingen.

Achtergronden van de landen in het Midden-Oosten
Wilt u meer weten over een land of enkele landen in de Arabische wereld? Ik ken een aantal landen uit eigen ervaring. Ik ben beschikbaar voor lezingen en trainingen aan mensen die professioneel of voor vakantie naar een land in de regio zullen vertrekken.

Training over omgangsvormen en gedragspatronen
Gaat u voor langere tijd naar een land in de Arabische wereld? Ik kan u een training geven in het ‘wat en hoe’ in die landen.

Consultancy in Arabische landen
Wilt u iets laten onderzoeken in een Arabisch land? Ik heb ervaring en contacten en door mijn goede kennis van het Arabisch gaan voor mij deuren open die voor anderen gesloten blijven. En ik heb toegang tot informatie die voor anderen ontoegankelijk is.

Reizen naar Marokko
Ik heb veel ervaring met het organiseren van (studie)reizen naar Marokko. Ik kan u adviseren, contacten aanleveren of voor u een reis (mede)organiseren en eventueel ook begeleiden.

Foto’s uit div Arabische landen voor publicaties
Ik ben een enthousiast (amateur)fotograaf en heb veel foto’s gemaakt tijdens mijn reizen door Arabische landen. Deze foto’s zijn tegen vergoeding te gebruiken in publicaties. Ik heb 6,5 jaar in Marokko gewoond en gewerkt en mijn fotoverzameling uit dat land is zeer omvangrijk. U kunt een deel van de foto’s zien in diverse albums op de fotosite Flickr: https://www.flickr.com/photos/janhoogland/albums
Als u wat doorscrolt naar onderen vindt u ook albums van andere Arabische landen.